News Updates  

Puteti face DONATII la Biserica Sf. Parascheva, prin PAYPAL.

DE  INTERES  COMUN

1918 -2018 - Centenarul  Marii Uniri
Dumnezeu să binecuvinteze neamul nostru românesc si pământul strămosesc

LA MULTI ANI ROMANIA!

 


To all the Faithful Parishioners of our St. Parascheva Parish

The hierarchs of our Church, throught the Assembly of Bishops, - SCOBA (http://assemblyofbishops.org) have selected our parish for participation in the national study: Sharing Our Faith: Evangelization and Outreach in US Orthodox Christian Churches.
This study will help us to better understand how Orthodox parishes and their members live out our Faith in 21st century America; how they connect to their local neighborhoods; and how they reach out to non-Orthodox people.
By taking part in this study you will be helping our Orthodox Church better understand itself and how we interact with the larger society. It is really important. All you need to do is to complete an online questionnaire (the link to it is provided below). It will take about 20 minutes. Please be as honest as you can when completing the questionnaire. There are no “wright” and “wrong” answers. And, the survey is completely anonymous. If you have several adult (age 18+) and teenage (age 14+) church members in your household, please make sure that everyone completes the survey independently from each other.

Here is the link to the survey: click on it and complete the questionnaire.

http://www.surveymonkey.com/r/OurFaithCalendar Ortodox  <

- Noi bănci in biserică - pews
In biserica noastră au fost instalate 14 bănci din stejar. Suma totală a donatiei pentru fiecare bancă este de $1,000.00. Pană in prezent au fost donate in totalitate două bănci de către familiile Vasile Pisc si Alice Gabriel. Amănuntele donatorilor pentru acest proiect vor fi comunicate in viitoarele buletine parohiale.

- Caritate
Membrii, enoriasii si prietenii parohiei noastre au donat anul acesta in Contul de caritate suma de aproximativ 15,000.00 de dolari. Dumnezeu să vă binecuvinteze pentru dragostea si compasiunea ce ati arătat-o celor care au nevoie de ajutorul nostru!

- Donatii electronice
Biserica noastra va trece in curand la un nou sistem de Donatii electronice. Pană in prezent au fost instalate conectia la telefon cu numărul 781-224-4158 si conectia la internet tip business. In curand vor fi instalate echipamentele bancare si sistemele de securitate, (posibil), de tip chip-enabled terminal.

- Buletin Parohial
Biserica noastra a inceput un nou program de informatii al bisericii Saint Parascheva Church News care este distribuit la un număr de aproximativ 700 de persoane. Pagina electronică  www.saintparascheva.org este in proces de lucru pentru a fi disponibilă pe noile instrumente de comunicatie. Biserica dispune si de pagină Facebook .

- Editarea noului buletin parohial
Biserica Ortodoxă prin invătătura Sfintilor Părinti ai bisericii, incepand cu indemnul Mantuitorului Iisus Hristos: "cercetati Scripturile", a sprijinit invătămantul, stiinta si cultura, multi dintre Sfintii Parinti ai bisericii au adus contributii fenomenale in domeniul stiintei. Lumina cunoasterii nu trebuie ascunsă ci pusă pe altarul lui Dumnezeu si al lumii. Parohia noastră este una dintre Parohiile ortodoxe romanesti unde nivelul de educatie si stiinta al enoriasilor este cel mai ridicat. In momentul de fată sintem in procesul de formare a noului Comitet de news si media. Pentru colaboratori va puteti adresa preotului Nicolae sau doamnei Daniela Loghin - secretara Consiliului Parohial.

- Aniversarea Bisericii
Saint Parascheva Romanian Orthodox Church of Boston 1996-2016
Biserica noastră a Aniversat 20 de ani de slujire lui Dumnezeu si lumii. Unul dintre proiectele aniversării este achitarea integrală a imprumutului bancar. Biserica a fost cumpărată in anul 1999 cu suma de 225.000.00, iar valoarea prezentă a proprietătii- datorită locatiei si factorilor economici - a ajuns, conform cu rapoartele orasului Wakefield, la suma de 675.000.00.  In prezent mai datorăm băncii suma de aproximativ$39,000.00 .Părintele Ceresc să vă dăruiască mult ajutor intru toate pentru dăruirea pe care ati arătat-o si o arătati Sfintei Biserici!

- Membria Bisericii
Multumim tuturor membrilor Parohiei noastre ce au donat suma de Membrie pe anul in curs si asteptăm in continuare donatiile pentru achitarea membrie. Avem un număr de 11 membri noi anul acesta, număr care ne va apropia de 150 de membri activi.
Contributia anuală a Comitetului de Doamne este de $10.00. Anul trecut Comitetul de doamne a avut un număr de 8 membre si dorim ca implicarea doamnelor in programele parohiei noastre să crească. Pentru detalii privind contributia si planurile de viitor vă puteti adresa doamnei Florentina Anastasoaie.