AROLA  

  
Puteti face DONATII la Biserica Sf. Parascheva, prin PAYPAL.

Sala Socială a bisericii


In săptămȃna ce a trecut au fost continuate lucrările in sala socială a bisericii. Lucrările au fost incheiate in mare parte. Au fost instalate o parte din cabinete si blaturile de granit; pe coloanele de sustinere au fost instalate lambriuri, au fost achizitionate noi mese si a fost instalat noul sistem electronic audio-vizual pentru Scoala de educatie religioasă si anunturile comunitare.

Pentru mai multe informatii privind proiectele curente ale bisericii, puteti contacta direct la biserica sau prin e-mail pe domnul Ion Rasinariu la adresa: john21_79ion@yahoo.com.

Multumiri credinciosilor care au oferit si oferă in continuare suportul financiar si munca voluntară necesare continuării lucrărilor incepute si definitivării lor.

Saint Parascheva Romanian Orthodox Church
V.Rev. Fr. Nicolae Simion

 

PRESCURI

In biserica ortodoxa, prescurile se folosesc cand inmanati acatiste si pomelnice preotului.
PRESCURA o vedem in fiecare duminica, o vedem la fiecare Sfanta Liturghie, o vedem in mana celor ce dau pomelnice, o vedem la Proscomidiar in mana preotului ce pregateste Cinstitele Daruri. Alaturi de vin si apa, aceasta paine liturgica numita “prescura”, este material principal din care se pregateste Sfanta Impartasanie si Sfanta Anafura.
Primul act prin care se implineste participarea fiecarui crestin la Sfanta Liturghie este aducerea darurilor de paine si vin la altar. Acest act tine de esenta Liturghiei. Este bine de stiut ca initialele imprimate pe prescura, IIS.HR.NI.KA dispuse sub forma de patrat, inseamna “Iisus Hristos Invinge”. Forma rotunda a prescurii simbolizeaza pamantul sau lumea pentru care s-a jertfit Hristos si care i se aduce inapoi, ca ofranda. In rugaciunea domneasca "Tatal nostru", Mantuitorul Iisus Hristos ne indeamna sa cerem "painea noastra cea spre fiinta". Tot acestia aduc paine la Sfantul Altar, la fiecare Sfanta Liturghie, odata cu pomelnicele si lumanarea aprinsa.
Prescurile se fac si la parastase. Una se aduce la biserica impreuna cu coliva si cealalta la altar impreuna cu pomelnicul.

Concert aniversar de 20 de ani de la formarea bisericii Sfanta Parascheva

Biserica Sf. Parascheva a luat fiinta pe 30 Martie, 1996 din dorinta unui grup de Romani si cu ajutorul nemarginit al parintelui Nicholas Apostola si a sotiei acestuia. Primele slujbe au fost tinute timp de 1 an de zile Sambata, la Biserica Greaca Sf. Mihail si Gavriil (TAXIARCHAE) din Watertown, avand ca preot pe Parintele Nicholas Apostola de la Biserica Sf. Nicolae din Worcester care s-a oferit sa slujeasca in tot acest timp fara plata. In Decembrie 1996, a sosit parintele Nicolae Simion, care a devenit si a ramas parintele nostru duhovnicesc pana in ziua de azi.