News and Events  

  
Puteti face DONATII la Biserica Sf. Parascheva, prin PAYPAL.

  ANUNTURI  •

-  Sărbători si Evenimente -
Decembrie - 2023
 

- Joi, 30 Noiembrie - Sărbătoarea Sfântului Andrei - ocrotitorul României - Slujba va începe la ora 9:00 a.m. cu Utrenia, urmată la ora 10:00 a.m. de Sfânta Liturghie
- Miercuri, 6 Decembrie - Sărbătoarea Sfântului Nicolae - Slujba va începe la ora 9:00 a.m. cu Utrenia, urmată la ora 10:00 a.m. de Sfânta Liturghie
- Luni, 25 Decembrie - Nașterea Domnului - Slujba va începe la ora 9:30 a.m. cu Utrenia, urmată la ora 10:30 a.m. de Sfânta Liturghie
- Marți, 26 Decembrie - Soborul Maicii Domnului - Slujba va începe la ora 9:30 a.m. cu Utrenia, urmată la ora 10:30 a.m. de Sfânta Liturghie  

Taina Pocăinței sau Spovedania
- Vineri, 1 Decembrie între orele 6:00 p.m. si 7:30 p.m.
- Vineri, 8 Decembrie între orele 6:00 p.m. și 7:30 p.m.
- Vineri, 15 Decembrie între orele 6:00 p.m. și 7:30 p.m.
- Vineri, 22 Decembrie între orele 6:00 p.m. si 7:30 p.m.
- Sâmbătă, 23 Decembrie - Spovedit și împărtășit între orele 9:00 a.m. și 12:00 p.m..

Evenimente

Masa de Sfântul Nicolae - Duminică, 3 Decembrie, după încheierea Sfintei Liturghii (ora 1:00 p.m.) vă invităm la tradiționala Masă de Pește.
Datorită numărului limitat de locuri din sala socială, vă invităm să faceți rezervările din timp.
O donație de $30.00 pe persoană va fi apreciată, iar rezervările pot fi făcute în persoană la biserică înainte de eveniment, prin email la adresa stparascheva@comcast.net sau tel/text la nr. 617-957-2318.
Tot cu această ocazie va fi organizată și o tombolă cu obiecte și gift cards, foarte binevenite în preajma sărbătorilor.
Prețul tichetelor de participare la tombola va fi: 1 tichet - $5, 3 tichete - $10, 10 tichete - $20.

Conferință teologică
Domnișoara Victoria Donescu va susține Duminică, 10 Decembrie începând cu ora 12:30 p.m. lucrarea: "De ce este important să citim Sfânta Scriptură sau Biblia?" - "Why it is important to read the Bible".
Lucrarea va fi prezentată în limba engleză și este o onoare pentru comunitatea noastră ca noua generație să fie prezentă și activă în lucrarea bisericii de propovăduire a Sfintei Evanghelii în timpurile noastre.
Invităm în special tinerii din parohia noastră să participe la prezentarea acestei lucrări pe care Victoria a pregătit-o cu multă atenție și dăruire.
Serbarea de Crăciun
Duminică, 17 Decembrie Serbarea Pomului de Crăciun va începe la ora 12:30 p.m. cu Programul de colinde prezentat de copiii școlii de educație religioasă. După programul de colinde copiii vor primi din partea lui Moș Crăciun darurile mult meritate! 


Pentru donații electronice si Membrie puteți accesa Pagina Bisericii Sfânta Parascheva ( >> Contribuția Bisericească 2023) sau direct la linkul: >>  Donatii- Biserica Sfanta Parascheva

  Sfânta Parascheva să vă ajute aşa cum a făcut-o totdeauna!


O dată cu intrarea în ultima lună calendaristică a anului 2023, ne pregătim cu toții de sărbătorirea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătoare în care trebuie să aducem mulțumire Tatălui Ceresc pentru dragostea față de om și de creația Sa, pentru trimiterea în lume a Fiului Său Domnul nostru Iisus Hristos - Logosul divin născut din Fecioara Maria.

Biserica este a Domnului Hristos, există prin puterea Sfântului Duh și este lucrătoare și existentă în această lume prin voința și participarea noastră. Sfântul Grigore de Nyssa ne învață că participarea noastră la această lucrare este un dar dumnezeiesc revărsat asupra oamenilor: ”Cel [Dumnezeu] care are libertatea de a le hotărâ pe toate, arătându-și marea Sa cinstire de oameni, a îngăduit ca și noi să avem ceva al nostru, pe care să fim deplini stăpâni, dăruindu-ne voința, care nu știe de robie, care-i liberă și întemeiată pe libertatea rațiunii noastre.”(*)
Anul acesta, cea mai mare bucurie a noastră a fost și este darul de a avea un loc primitor în biserică, un loc unde am adus și aducem gândurile, rugăciunile, temerile, emoțiile și dorințele noastre înaintea lui Dumnezeu. Am avut parte de binecuvântările sfinte și de împreuna-lucrare în vestirea Sfintei Evanghelii și a renașterii noastre din orice situație. Noua noastră biserică a oferit comunității posibilitatea de a găsi liniștea, pacea și siguranța necesară.
In reînnoirea activității parohiei am avut posibilitatea să ne vedem virtuțile, voința și implicarea noastră atât spirituală cât și administrativă. Lucrările pe care le-am avut în decursul acestui an le-am încheiat cu bine, trebuind de multe ori să facem față și celor neprevăzute în planurile noastre.
Cele mai mari lucrări pe care le-am realizat în noua biserica anul acesta au fost instalarea centralei termice care acoperă tot spațiu bisericii și clădirea centrului parohial, construirea podiumului pentru Sfântul Altar, instalarea catapetesmei și refacerea podelei din demisolul bisericii prin curățarea în totalitate a straturilor de carpeta/vinilin după cele două inundații din luna August.
La întâlnirea din luna Octombrie cu părintele nostru Mitropolit Nicolae, pe agenda ședinței a fost discutarea și pregătirile necesare târnosirii noului lăcaș al Bisericii Sfânta Parascheva. Lucrul acesta va implica din nou alte lucrări la care vă îndemn să participați cu toții și să îl rugăm pe Dumnezeu pentru sănătate, pace și spor în toate!
Aduc mulțumirile mele personale membrilor Consiliului Parohial si tuturor credincioșilor din parohia noastră care au contribuit la lucrările efectuate și s-au implicat în activitățile sociale din anul acesta, în special Picnicul verii și Hramul parohiei, evenimente de mare succes pentru biserică și comunitate.
Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de Sfintele sărbători, și Sfânta Parascheva să reverse darurile sale peste noi!

Pr.Nicolae

(*) citat din lucrarea: "Dumnezeu nu vrea suferința omului" autor: Jean-Claude Larchet